Grolsch bracht CO2-emissie per hectoliter bier flink omlaag

Koninklijke Grolsch heeft ook in 2023 mooie resultaten behaald op het gebied van duurzaam ondernemen. Éen van de hoogtepunten was de introductie van het ‘niet-zo-nieuwe’ krat, dat voor 98% is gemaakt uit oude Grolsch kratten. Ook op het gebied van water zit de brouwer uit Enschede niet stil. Deze - en andere hoogtepunten - zijn te lezen in de duurzame highlights 2023, die Grolsch vandaag publiceert.

Duurzaamheid en circulariteit zijn bij Grolsch belangrijke aandachtspunten, ook bij het ontwerpen en ontwikkelen van verpakkingen zoals de nieuwe kratten die vorig jaar geïntroduceerd zijn. Deze kratten bestaan voor maar liefst 98% uit gerecycled materiaal van oude Grolsch kratten. Door slimme toevoegingen zoals ribbels en reliëf zijn stickers bovendien gemakkelijk te verwijderen en blijven de kratten langer mooi. ‘Maar ook op het gebied van water zitten we niet stil’, aldus Susan Ladrak, Sustainability Manager bij Koninklijke Grolsch. ‘Zo hebben we het afgelopen jaar - samen met verschillende andere partijen uit de regio - verder gebouwd aan ‘De Twentse Golf’.

Water community De Twentse GolfVoldoende schoon water is belangrijk, ook voor Grolsch. ‘Samen met vele anderen zetten we ons via De Twentse Golf in voor voldoende waterbeschikbaarheid in de regio Twente, met voor ons als belangrijkste thema's het reduceren van ons watergebruik en het zuiveren en hergebruiken van ons brouwerij afvalwater. De komende tijd gaan we onderzoeken hoe we ons eigen afvalwater kunnen zuiveren en het weer als proceswater (spoelwater) kunnen inzetten in de brouwerij. Op deze manier kunnen we ons watergebruik significant verlagen en een positieve bijdrage leveren aan het oplossen van waterschaarste in Twente’, vertelt Susan Ladrak.

Highlights 2023Naast de invoering van een nieuw krat en het verder bouwen aan De Twentse Golf heeft Grolsch meer mooie resultaten behaald op het gebied van Duurzaam & Verantwoord Ondernemen. Resultaten online beschikbaar Benieuwd naar de resultaten en activiteiten van Grolsch op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen in 2023, of naar de doelstellingen voor 2024? Bekijk dan hier onze duurzame highlights 2023 en de toelichting hierbij op de website.