Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Drankenhandel Mulco streeft naar een zo breed mogelijk MVO-beleid. Gelukkig is duurzaam, maatschappelijk en humaan ondernemen al op vele vlakken vanzelfsprekend geworden. Een groot aantal zaken zijn reeds gerealiseerd, waarvan hieronder een opsomming.

UNICEF

UNICEF is dé organisatie die zich wereldwijd inzet om kinderen met gezondheidsproblemen, medische, sociale, educatieve achterstanden te helpen. Drankenhandel Mulco trekt zich het leed van deze kinderen aan. Onze producten komen overal ter wereld vandaan, vanuit dit gegeven én de verantwoordelijkheid die we voelen én willen dragen voor het welzijn van kinderen, van ieder kind, hebben wij ons aan het UNICEF Business Buddies programma gecommitteerd.

Verantwoorde producten

Inmiddels hebben wij een groot aanbod aan biologische, duurzame en Fair-Trade-producten. Deze zogenaamde Verantwoorde producten zijn op deze website makkelijk te herkennen en op te roepen. Regelmatig worden er nieuwe Verantwoorde producten geselecteerd en toegevoegd. Veel producten, zoals bieren en vruchtensappen, betrekken wij inmiddels van lokale (craft)brouwerijen en sapproducenten met eigen fruitboomgaarden.

Transport & logistiek

Op het gebied van transport & logistiek is er een elektrische heftruck aangeschaft om zo de uitstoot van schadelijke gassen te verminderen en zijn onze vrachtwagens uitgerust met een roetfilter en het meest groene Euro 6 label. Het streven is een zo strak mogelijke routeplanning om kilometers en zo uitstoot te beperken. Dit is een hele uitdaging in een service gerichte bedrijfstak!

Office & ICT

Alle overzichten worden op 100% chloorvrij FSC papier gedrukt. Binnen de administratie wordt zoveel mogelijk papier tweezijdig bedrukt of bijvoorbeeld als kladpapier hergebruikt. Correspondentie wordt standaard per e-mail verzonden in plaats per post. Alle afnemers ontvangen hun factuur inmiddels digitaal. Bij nieuw aan te schaffen (ict-)apparatuur wordt met name geselecteerd op een groen energielabel. Lege cartridges worden aan goede doelen geschonken.

Opleiding

In het bedrijf heerst een open werksfeer. De lijnen tussen directie en personeel zijn kort en alles is bespreekbaar. Het contact is hecht en er is veel persoonlijke aandacht. Voor diverse werkplekken zijn mensen ongeschoold aangenomen en hebben de gelegenheid gekregen een opleiding te volgen. Daar waar mogelijk bieden wij plaats en begeleiden wij stagiaires; tevens zijn wij al vele jaren een erkend leerbedrijf transport en logistiek voor het STL (Sector Transport Logistiek).

Lokale activiteiten

Plaatselijke evenementen worden in woord en daad ondersteund, zo is Drankenhandel Mulco nauw betrokken bij diverse feestelijkheden en andere dorpsactiviteiten voor bijvoorbeeld ouderen.

Voedselbank

Overtollige voorraden alcoholvrije dranken schenken wij aan Voedselbank Woerden/Bodegraven. Het zijn geen eerste levensbehoeftes maar, met name gezinnen met kinderen, kunnen onze schenkingen van onder andere fris- en sportdranken, vruchtensappen en thee erg waarderen.