Onze partners

Wij zijn sinds 1986 officieel vertegenwoordiger en distributeur van de duitse Warsteiner Brauerei (in Nederland vertegenwoordigd door Warsteiner Benelux) en sinds 2005 van De Grolsche Bierbrouwerij (onderdeel van Asahi International). Naast hun uitmuntende premium pilseners en speciaalbieren hebben wij als drankengroothandel natuurlijk veel meer 'in huis'. Op deze pagina een overzicht van onze productsoorten en de hieraan gelieerde partners, waarmee wij veelal al jarenlang intensief samenwerken. Samen staan wij garant voor kwaliteit, kennis, ondersteuning en enthousiasme!  

Speciaalbier

Speciaalbier is altijd onze passie geweest en staat meer dan ooit in de belangstelling. Deze passie delen wij graag met onze klanten. Op het gebied van assortiment, kennis, ondersteuning en promotie hebben wij en onze brouwpartners de horeca veel te bieden. Ons aanbod is afgestemd op de meest verwende bierliefhebber. Vele speciaalbiercafés behoren tot onze vaste afnemers en samen met hen houden wij ons bierassortiment gevarieerd en up-to-date. 

Warsteiner: König Ludwig, Pater Linus & Salitos

Overname door Warsteiner van de zuidduitse Schlossbrauerei Kaltenberg biedt ons de mogelijkheid om ware bierliefhebbers te trakteren op het exclusieve, goudkleurige en doordrinkbare König Ludwig Weissbier - leverbaar in Weissbier Hell en Dunkel - en het unieke Ritterbock, een van de zwaarste bokbieren uit Beieren. 

Bij de 6de generatie familiebrouwers van de oostvlaamse Brouwerij Van Steenberge worden onder goedkeuring van de paters van de Königsmünster abdij in Meschede inmiddels drie Pater Linus abdijbieren gebrouwen.

Salitos is een van de succesvolle brands van MGB International en wordt in navolging van Duitsland nu ook in Nederlands actief door Warsteiner ondersteund. Het hoofdproduct is Salitos Tequila, maar inmiddels zijn er meer smaakvarianten verkijgbaar: Cerveza, Imported Ice, Blue & Pink.  


Grolsch: Grimbergen, Meantime & Viper

In Enschede worden diverse Grolsch speciaalbieren gebrouwen, waaronder Grolsch Premium Weizen, IPA, Klassieke Blond, Kruidige Tripel en haar zeer geliefde seizoensbieren: Frisse Lentebok, Rijpe Herfstbok (al vele jaren het best verkochte bokbier van Nederland) en Winterbok. 

Grolsch is tevens importeur van het Belgische Grimbergen Abdijbier, authentieke bieren met een zeer lange traditie. 

Overname door het Japanse Asahi Breweries bracht de toonaangevende IPA's van Londense modern craftbeer pioneers Meantime Brewing met zich mee.

Viper Hard Seltzer is het nieuwe merk van Asahi Europe and International, het moederbedrijf van Koninklijke Grolsch, en heeft de ambitie om marktleider te worden in hard seltzers. Het lich alcoholische drankje wordt op een natuurlijke, traditionele manier gebrouwen in de bekende Pilsen brouwerij in Tsjechië. 


Nederlandse Craftbreweries

De vraag naar onderscheidende bieren van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Wij besteden veel aandacht aan het opbouwen van goede contacten met regionale craftbreweries en breiden ons assortiment constant uit. 

Nauwe banden onderhouden wij met de Utrechtse brouwerijen: VandestreekMaximusDe Leckere (biologisch), Oproer, Hommeles (Houten), Rock City Brewing (Amersfoort), Duits & Lauret (Everdingen); met de Amsterdamse brouwerijen: HomelandBrothers in LawLowlanderBird BreweryTwo Chefs en met Jopen (Haarlem), Kompaan (Den Haag), Stadshaven (Rotterdam) en De Magistraat (Almkerk).


Belgische en overige brouwerijen

Uiteraard trekken wij ook vanouds met vele Belgische brouwerijen samen op, zoals met bijvoorbeeld: Duvel (Vedett, Chouffe, Maredsous, Liefmans, De Koninck, Brouwerij 't IJ), De Halve Maan (Brugse Zot, Straffe Hendrik), Van Honsebrouck (Kasteelbier, Filou, Brigand, Bacchus), WilderenHet Anker (Gouden Carolus, Maneblusser), De Brabandere (Petrus, Kwaremont, Wittekerke), De ScheldebrouwerijDu Bocq (Blanche de Namur, Deugniet, Corsendonk), Huyghe (Delerium, Mongozo), Dubuisson (Bush, Cuvée des Trolls), Haacht (Tongerlo), St.Feuillien, Van Steenberge (Gulden Draak, Piraat, Augustijn, Baptist), Boon, Antwerpse Brouw Compagnie (Seef, Bootjes Bier, Cadix) en Het Nest

Hiernaast vertegenwoordigen wij de duitse brouwers Cölner Hofbrau Früh Kolsch (Keulen) en de Ierse Guinness Open Gate Brewery (Dublin).


Wijn

Reeds sinds in 1967 zijn wij vertrouwd met het leveren van kwaliteitswijnen. Sinds 2007 wordt de uit 1982 daterende Beusichemse wijngroothandel 'Vinovins Wijnen' door ons voortgezet.

Wat wij op wijngebied te bieden hebben:

  1. Ongekend ruime keuze: honderden wijnen van gerenommeerde importeurs naast onze eigen import
  2. Lage voorraden: wij houden uw wijnen op voorraad, u hoeft zo geen grote aantallen ineens af te nemen
  3. Bestel- en logistiek gemak: bestel uw wijnen in combinatie met uw overige dranken en slechts één drankenleverancier aan uw deur
  4. Minimale administratieve belasting: per levering één overzichtelijke factuur voor alle dranken
  5. Centraal aanspreekpunt: één aanspreekpunt voor uw complete drankenassortiment
  6. Kennis en objectiviteit: een gedegen opgeleide en onafhankelijke wijnadviseur tot uw beschikking
  7. Training: gratis training van uw medewerkers om ze eigen te maken met uw wijnen in combinatie met uw gerechten
  8. Gunstige prijsstelling: u profiteert van onze eigen import en grootschalige inkoop


Gedistilleerd

Wij bieden onze afnemers een uitgebreid assortiment gedistilleerde dranken, spirits aan. Met vrijwel alle gerenommeerde merkeigenaren doen wij rechtstreeks zaken. Zodoende kunnen wij onze klanten veel ondersteuning bieden, bijvoorbeeld door het kosteloos beschikbaar stellen van non-drips en ijsemmers, maar ook door te bemiddelen bij de totstandkoming van intressante promoties, jaarafspraken en het geven van tastings en (cocktail)trainingen. Alle spirits kunnen per fles besteld worden.


Frisdrank

Met Coca-Cola, Lipton Ice TeaVrumonaSchulp Vruchtensappen en FrieslandCampina - producenten van toonaangevende merken op het gebied van frisdranken, (mineraal)waters, sportdranken, vruchtensappen en melkdranken - kennen wij een hechte samenwerking. Samenwerking gekenmerkt door het voeren en ondersteunen van een breed en gespecialiseerd assortiment, het delen van kennis over de markt, aandacht voor onze klanten, innovaties, promoties en de wil om te investeren in koelingen, evenementen, duurzaamheid en groei.

Naast de traditionele alcoholvrije dranken zijn er inmiddels diverse nieuwe smaken en merken op de markt. Vele van deze eigentijdse frisdranken worden botanisch gebrouwen met natuurlijke en biologische ingrediënten. De bedrijfsfilosofie wordt gekenmerkt door puurheid, gezondheid, craftmanship, onderscheidendheid, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als drankenspecialist waar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen serieus genomen wordt, bieden wij onze klanten hierin dan ook graag een ruime keuze.

Onze voornaamste merken en partners op het gebied van eigentijdse en high-end alcoholvrije dranken zijn:


Koffie

Dore Sip is koffie met een verhaal. In de 19e en 20e eeuw verscheepte Dore Sip koffie, thee en specerijen uit ‘de Oost’. In de koffiebeleving komt het karakter van Dore Sip terug: markant en robuust. Dore Sip biedt een totaalassortiment bestaande uit vriesdroog, fresh brew, liquid, bonen en filterkoffie. Zo kan altijd de meest geschikte oplossing worden geboden, ook als het gaat om machines. Van volautomaat espresso machines, de vriesdroogmachine – echte Formule 1 wagen onder de koffiemachines – zorgt dus voor de beste koffie (maar dan sneller), tot aan liquide machines en filter machines. P

Paul Manetti werkt met gevoel voor tradities en authenticiteit. Maar dan wel in een hedendaagse setting. Kijkend naar wat er speelt en wat er ontwikkelt. Ingegeven door grootvader Silvio, die ‘weigerde Hollandse koffie te drinken’, was het overbrengen van het Italiaanse gevoel voor koffie het begin van deze innoverende missie. Topkwaliteit bonen, een gepassioneerd en gedreven team, ervaren melangeurs en een eigen branderij. Stuk voor stuk ingrediënten voor deze unieke Italiaanse beleving.


Thee

Nieuw in ons thee-assortiment is de (on)kruidenthee van Wilder Land met een uniek concept dat de Nederlandse biodiversiteit herstelt. Hoe meer mensen kiezen voor Wilder Land, hoe meer kruiden er worden gezaaid bij Nederlandse boeren en hoe meer bijen, vogels en vlinders terugkeren. Samen met theesommelier Anne Adams ontwikkelden zij van deze lokale kruiden unieke thee blends. Met Wilder Land willen we jou laten zien dat een kwaliteitsproduct en natuurherstel heel goed samengaan. Daar wordt de aarde beter van. Win-win-win!

Met Bradley's Tea bent u verzekerd van verantwoorde producten en betaalbare kwaliteit. De smaakvolle theeblends zijn puur natuurlijk en Fairtrade gecertificeerd. Het assortiment is zo divers als de smaak van uw gasten en omvat klassieke hardlopers en verrassende theeblends, ook een assortimentsdoos ontbreekt niet.Horecabenodigdheden

Gamko is een internationaal bedrijf van Hollandse bodem. Al meer dan 60 jaar is Gamko een begrip op het gebied van horecakoelingen. In die periode hebben ze bewezen dat hun producten van wereldklasse zijn. Een lange traditie van continu verbeteren maakt ze koploper in hun markt. Tot op de dag van vandaag bevindt de productie zich volledig in Nederland, met een eigen fabriek in Etten-Leur.

De bekendste leverancier voor bar- en dranktools is Barprofessional. Zij biedt een zeer compleet assortiment met hoogwaardige producten voor horeca, bars en restaurants.

Sinds jaar en dag is Wegter thuis in de horeca. Van servies tot drinkglazen en bestek, voor cafés, hotels en restaurants. In diverse prijsklassen en altijd actueel. Binnen het brede assortiment non-food producten verkopen zij zowel eigen merken (Maastricht Porselein, Palmer en Mammoet Essentials), als ook merken als Carlisle, Libbey, Amefa, Royal Leerdam en Luigi Bormioli.


Mocht het product van uw keuze niet in ons huidige assortiment voorkomen, geen probleem, wij bestellen het graag voor u. Desnoods één krat, doos of één fles. Op verzoek nemen wij het bovendien voor u op voorraad.