Partners

Bier

Bier is altijd onze passie geweest en staat meer dan ooit in de belangstelling. Deze passie delen wij graag met onze klanten. Op het gebied van assortiment, kennis en ondersteuning hebben wij en onze brouwpartners de horeca veel te bieden. Ons aanbod is afgestemd op de meest verwende bierliefhebber. Vele speciaalbiercafés behoren tot onze vaste afnemers en samen met hen houden wij ons bierassortiment gevarieerd en up-to-date.

Warsteiner Gruppe

Overname door Warsteiner van de zuidduitse Schlossbrauerei Kaltenberg biedt ons de mogelijkheid om ware bierliefhebbers te trakteren op het exclusieve, goudkleurige en doordrinkbare König Ludwig Weissbier - leverbaar in Weissbier Hell en Dunkel - en het unieke Ritterbock, een van de zwaarste bokbieren uit Beieren.

Bij de 6de generatie familiebrouwers van de oostvlaamse Brouwerij Van Steenberge worden onder goedkeuring van de paters van de Königsmünster abdij in Meschede inmiddels drie Pater Linus abdijbieren gebrouwen.

Het in Spanje zeer populaire premium pilsmerk Estrella Galicia met een alcoholpercentage van 5,5% werd voor het eerst gebrouwen in het jaar 1906. Hijos de Rivera S.A. is de brouwerij, nog steeds in familiehanden - net als bij Warsteiner - en gelegen in de Galicische stad A Coruña. Sinds 2022 verzorgt Warsteiner de distributie en commercie in Duitsland en Nederland. Inmiddels is ook het 1906 Reserva Especial aan het assortiment toegevoegd, een donker amberkleurig bier van het type Helles Bock met 6,5% alc.

Warsteiner is een partnerschap aangegaan met de Ierse bierbrouwer Rye River Brewing Company. De Ierse ambachtelijke brouwerij, gevestigd in een buitenwijk van Dublin, produceert een breed scala aan producten en heeft meerdere onderscheidingen ontvangen. Warsteiner kan zo ook in Nederland voldoen aan de groeiende vraag naar specialiteiten zoals diverse IPA's, Irish Ale en Lager.

Salitos is een van de succesvolle brands van MGB International en wordt in navolging van Duitsland nu ook in Nederlands actief door Warsteiner ondersteund. Het hoofdproduct is Salitos Tequila, maar inmiddels zijn er meer smaakvarianten verkijgbaar: Cerveza, Imported Ice, Blue & Pink.


Koninlijke Grolsch & Asahi International

In Enschede worden diverse Grolsch speciaalbieren gebrouwen, waaronder Grolsch Premium Weizen, IPA, Klassieke Blond, Kruidige Tripel en haar zeer geliefde seizoensbieren: Frisse Lentebok, Rijpe Herfstbok (al vele jaren het best verkochte bokbier van Nederland) en Winterbok.

Het zeer verfrissende Peroni Nastro Azzurro is in 1963 ontstaan in Rome, precies in de jaren van de ontluikende Italiaanse stijl en ‘La Dolce Vita’. Peroni Nastro Azzurro wordt gebrouwen met ingrediënten van de hoogste kwaliteit: de edelste voorjaarsgerst en een unieke mix van Italiaanse mout, exclusieve Nostrano dell’Isola-mais en hop. Grolsch is wereldwijd de eerste brouwerij die toestemming heeft gekregen om het Nastro Azzurro volgens orgineel receptuur en met uitsluitend oorspronkelijke ingredienten in Eschede te brouwen.  

Grolsch is exclusief importeur van het Belgische Grimbergen Abdijbier, authentieke bieren met een zeer lange traditie.

Pilsner Urquell (of Plzenský Prazdroj op z’n Tsjechisch), is een biermerk uit de stad Pilsen. Het wordt sinds 1842 gebrouwen en staat bekend als het eerste pilsenerbier ter wereld! Deze Pilsner geeft gasten een Premium bier-ervaring. Het bier kent een hoge marge door een super Premium prijsstelling.

In 1889 werd de Asahi Brouwerij opgericht, met als doel een bier van wereldklasse te brouwen in Japan. Er werd voor het eerst volgens het Duitse Reinheitsgebot gebrouwen. Dankzij de introductie van Asahi Super Dry in 1987 werd Asahi marktleider in Japan en kwam het bedrijf ook internationaal aan de yop met ’s werelds eerste “Karakuchi” bier. 

Van 1809 tot 1954 heette de Grolsche Bierbrouwerij, Brouwerij De Klok. Als eerbetoon aan deze Brouwerij brouwt Grolsch sinds enkele jaren De Klok bier. De Klok bier is blond van kleur en fris van smaak; niet te zoet en niet te bitter, met 4,8% alcohol. Een goed bier voor een hele goede prijs, voor prijsbewuste ondernemers die niet willen tornen aan kwaliteit. 

Viper Hard Seltzer is het nieuwe merk van Asahi Europe and International, het moederbedrijf van Koninklijke Grolsch, en heeft de ambitie om marktleider te worden in hard seltzers. Het licht alcoholische drankje wordt op een natuurlijke, traditionele manier gebrouwen in de bekende Pilsen brouwerij in Tsjechië.


Nederlandse bio- en craftbeer brouwerijen

De vraag naar onderscheidende bieren van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Wij besteden veel aandacht aan het opbouwen van goede contacten met brouwerijen van biologische- en craftbieren en breiden ons assortiment constant uit.

Nauwe banden onderhouden wij met de Utrechtse brouwerijen: Vandestreek, Maximus, OproerBrothers in Law, Hommeles (Houten), Rock City Brewing (Amersfoort), Duits & Lauret (Everdingen); met de Amsterdamse brouwerijen: De Eeuwige Jeugd, LowlanderBird Brewery, Gebrouwen door VrouwenTwo Chefs en met Jopen (Haarlem), Kompaan (Den Haag), Stadshaven (Rotterdam), De Magistraat (Almkerk) en last-but-not-least met dé specialist op het gebied van biologisch en klimaatneutraal gebrouwen bieren: de Budelse Brouwerij uit het gelijknamige dorp in zuidoost Brabant.


Belgische en overige brouwerijen

Uiteraard trekken wij ook met vele Belgische brouwerijen samen op, zoals bijvoorbeeld: Duvel (Vedett, Chouffe, Maredsous, Liefmans, De Koninck, Brouwerij 't IJ), De Halve Maan (Brugse Zot, Straffe Hendrik), Van Honsebrouck (Kasteelbier, Filou, Brigand, Bacchus), Wilderen, Het Anker (Gouden Carolus, Maneblusser), De Brabandere (Petrus, Kwaremont, Wittekerke), De Scheldebrouwerij, Du Bocq (Blanche de Namur, Deugniet, Corsendonk), Huyghe (Delerium, Mongozo), Dubuisson (Bush, Cuvée des Trolls), Haacht (Tongerlo, Charles Quint, Super 8), St.Feuillien, Van Steenberge (Gulden Draak, Piraat, Augustijn, Baptist), Boon, Antwerpse Brouw Compagnie (Seef, Bootjes Bier, Cadix) en Het Nest.

Hiernaast vertegenwoordigen wij de duitse brouwer Cölner Hofbrau Früh Kolsch (Keulen) en de Ierse Guinness Open Gate Brewery (Dublin).