Trainingen

Voor de horecaondernemer is onderscheidend vermogen van groot belang. Naast sfeer zijn het de producten en de service, die de ene horecazaak anders maakt dan de andere. Doorslaggevend daarbij is het verhaal achter het product én de kwaliteit.

Wijn

De praktijk van wijnproeven is net zo oud als de productie van wijn zelf. Praten wij over wijn, dan ook zeker over ondersteuning en service. Zo kunnen onze horecarelaties bij Drankenhandel Mulco|VinoVins terecht voor adviezen en begeleiding in de ruimste zin des woords. Het samenstellen van een gebalanceerd en up-to-date assortiment, het trainen van horecamedewerkers en het organiseren van wijn-spijsavonden is slechts een greep uit onze vele mogelijkheden om uw wijnkennis én wijnverkoop te bevorderen.

Onze interactieve wijn-spijstrainingen met bijbehored lesmateriaal kennen uiteenlopende thema's, zoals: basiskennis wijn-spijs, Frankrijk, Italië, Spanje, Nieuwe Wereld en mousserende wijnen. Als leidraad worden diverse smaken van de spijskaart geselecteerd en samengebracht met passende wijnen.

 

Gedistilleerd & Cocktails

De Monnik Dranken, onze premium partner op het gebied van gedistilleerd en winnaar van de Spirits Business Award 2020, gelooft in vakmanschap, pure verhalen en toegevoegde waarde. Zij focussen zich op merken met een ‘heritage’, merken die men bijna kan voelen, distilleerderijen die men kan bezoeken en bovenal op merken waarbij de kwaliteit buiten kijf staat. Daarbij trachten zij middels proeverijen en educatie de service te verlenen, die aansluit bij de merken waar ook wij 100% achter staan.   

In samenspraak met De Monnik kan er bij u in de zaak of op uw evenement een tasting en/of training worden gegeven. Dit ter verbreiding van de kennis van u en uw team, maar ook ter promotie van uw bedrijf en ter vermaak van een selectie van uw gasten. Voorbeelden van thema's zijn: Gin, Maltwhisky, Rum en natuurlijk Cocktails.

Bier

Grolsch wil horecaondernemers graag ondersteunen in actief ondernemerschap. Daarom bieden zij verschillende trainingen en opleidingen. Van Vakmanschap tot Meesterschap, van taptrainingen en dagelijkse bedrijfsvoering tot management en de lange termijn visie. Altijd interactief en praktijkgericht. 

Nieuw is de training verantwoord alcoholgebruik voor de barvrijwilligers van Nederland. De training is ontwikkeld voor vrijwilligers die bardiensten draaien onder andere bij verenigingen en op evenementen. In de training, waarin theorie wordt afgewisseld met rollenspelen, leren deelnemers hoe ze om kunnen gaan met (lastige) situaties rondom verantwoord alcohol schenken. 

Warsteiner investeert momenteel in haar positie als professionele en betrouwbare partner voor horecaondernemers en wil haar premium positionering verstevigen. De toegevoegde waarde die Warsteiner biedt zit ook in de support en training die rondom het bier gegeven wordt. Bier van Warsteiner is een serieuze zaak. Een bier dat met precisie en aandacht wordt gebrouwen, getapt en onder de aandacht wordt gebracht. Uiteraard speelt de horecaondernemer daarbij een cruciale rol. Op de Warsteiner Academy wordt met biersommelier Thomas Wijns ook kennis gemaakt met de biertapinstallatie zelf, zijn onderdelen en hoe deze te onderhouden. Op deze manier wordt er geleerd om kleine operationele problemen zelf op te lossen.