Onze nieuwe huiscava: Cava Mont Marçal Brut Vintage

Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van Cava Aretey. De producent stelt haar cava niet meer beschikbaar voor de Nederlandse markt. Gelukkig hebben wij in Cava Mont Marçal Brut Vintage 2022 een geweldige opvolger gevonden. Deze volgens biologische en vegan principes geproduceerde Vintage cava met een flesrijping van tenminste 9 maanden (Guarda) kunnen wij aanbieden voor dezelfde prijs als Aretey.

Algemene informatie

Deze prachtige Cava is gemaakt van verschillende druivensoorten: Macabeo. Xarel.lo, Chardonnay en Parellada. Elke druivensoort wordt afzonderlijk geplukt en gefermenteerd en de oogst wordt mechanisch gedaan. De eerste fermentatie is gedurende 12 dagen bij een temperatuur tussen 14-16°C en de tweede fermentatie gebeurt in de fles gedurende minimaal 9 maanden in de kelder.

Proefnotitie

Bleekgele kleur, met fijne bubbels en een perfecte mousse. In het bouquet zijn aroma's van gist met een fruitige basis van rijpe appels, bananen en ananas. Een fijne aanwezigheid in de mond, een beetje zoet in de aanvang, in balans, fris, elegant en met karakter.

Wijn / spijs

Dit is een ideale Cava om als aperitief te drinken, met kokkels, mosselen, scampi, octopus en met een grote verscheidenheid aan gefrituurde gerechten.

Producent

Mont Marçal heeft op het gebied van Cava absoluut een naam hoog te houden. Ze zijn de 3e producent van Spanje. Eigenaar Manuel Sancho en zijn dochters weten bijna jaarlijks de kwaliteiten weer te verbeteren door hun goede organisatie en investeringen in nieuwe technologieën.

https://www.mulco.nl/assortime...