Peroni verkrijgbaar in tankbier en 50L fusten

Graag informeren wij u over het feit dat per April Peroni Nastro Azzurro, bestemd voor grootverpakking (fusten en tankbier), zal worden gebrouwen en afgevuld bij de Grolsche Bierbrouwerij in Enschede. Kleinverpakking Peroni Nastro Azzurro (fles en blik) zal in Italië gebrouwen en afgevuld blijven worden. Belangrijke reden voor deze wijziging is om u als klant sneller en op meer manieren te kunnen voorzien van Peroni Nastro Azzurro, maar ook duurzaamheidsoverwegingen hebben een belangrijke rol gespeeld.

Fusten en tankbier

Per half april zal het mogelijk zijn om Peroni Nastro Azzurro in zowel 19,5L en 50L fusten te verkrijgen als in (1L) tankbier. Dit houdt in dat de 30L fusten zullen gaan verdwijnen.

Uiterlijk half april zal de voorraad Peroni (19,5 en 30L) uit Italië uitlopen en zullen de nieuwe 50L fusten en de 19,5L fusten vanuit Nederland geleverd gaan worden.

Doordat de fusten in Enschede worden afgevuld wijzigt de fustkoppeling van Sankey (Type S) naar Grolsch Micromatic Vlakschuif (Type A). Deze fustkoppeling kunnen wij voor u bestellen en meeleveren met een van de eerst komende bestellingen.

Zodra u de nieuwe fustkoppeling heeft ontvangen kunt u deze vrij eenvoudig zelf verwisselen. Wanneer u tijdens het verwisselen van de fustkoppeling in de problemen komt kunt u contact op nemen met de service afdeling van Grolsch op het nummer 053 – 48 33 486.

Voor het overstappen naar Peroni Nastro Azzurro tankbier verwijzen wij u graag naar uw accountmanager van Grolsch.

Alcoholpercentage

Per april vindt er een kleine verandering plaats in het alcoholpercentage en platogehalte van Peroni Nastro Azzurro. Het alcoholpercentage wordt verlaagd van 5,1% naar 5,0%. Deze wijziging geldt voor alle landen waar Peroni Nastro Azzurro gebrouwen wordt en is dus van toepassing voor zowel klein- als grootverpakking.