Proef met cafébezoek in vijf Utrechtse horecazaken

Wie wil kan binnenkort weer een biertje drinken in een Utrechts café. Althans, voor een weekend. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de gemeente Utrecht, Koninklijke Horeca Nederland, de Horeca Alliantie en TNO voeren een praktijktest uit in de Domstad.

Onderzocht wordt hoe de cafés weer op een veilige manier open kunnen. Aan het coronaonderzoek in de horeca doen vijf Utrechtse horecazaken uit de binnenstad mee. TNO bekijkt hoe de bezoekers en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken.

Wie een biertje aan de bar wil drinken, moet een negatief coronatestbewijs overleggen. Ook moet er vooraf een tijdslot gereserveerd zijn.

‘Vervlogen tijden’

Burgemeester Sharon Dijksma van de Domstad heeft zich hardgemaakt voor de proef. “Samen, uiteraard op 1,5 meter, aan de bar; het klinkt als iets uit vervlogen tijden. De inzichten die met deze proef in Utrecht worden opgedaan, zijn van belang voor de heropening van cafés in heel Nederland. Dat is een belangrijk lichtpunt voor alle horeca-ondernemers én hun gasten.”

De uitkomst is geen voorwaarde voor heropening, maar is alleen ondersteunend bedoeld.