Speciaalbier

Speciaalbier staat volop in de belangstelling. Op het gebied van assortiment, ondersteuning en promotie hebben wij tezamen met onze brouwpartners onze afnemers veel te bieden. In de eerste plaats leveren en ondersteunen wij natuurlijk de speciaalbieren van Warsteiner, Grolsch, De Leckere, Palm en de Abdijbieren van Grimbergen.

De overname door Warsteiner van de zuidduitse Schlossbrauerei Kaltenberg biedt ons de mogelijkheid om ware bierliefhebbers te trakteren op het exclusieve, goudkleurige en gemakkelijk doordrinkbare König Ludwig Weissbier (in 2008 verkozen tot 's werelds beste tarwebier!), leverbaar zowel op fust als op fles in de variaties Weissbier Hell en Dunkel.

Grolsch kent een grote verscheidenheid aan speciaalbieren. Zo zijn het hele jaar door verkrijgbaar: Grolsch Premium Weizen en Grolsch Kanon (11,6% alc.). Hiernaast brouwt Grolsch nog haar seizoensbieren: Grolsch Lentebok en Herfstbok (al jaren lang het best verkochte bokbier van Nederland!). Grolsch is tevens importeur van het Belgische Grimbergen Abdijbier. Bestaande uit Grimbergen Blond, Dubbel, Tripel, Goud, Optimo Bruno en Blanche. Al deze bieren zijn tevens verkrijgbaar in het nieuwe 19,5 liter-fust; ideaal voor het doordachte (zeer efficiente) Multidraft tapsysteem.

Bij de Utrechtse Speciaalbierbrouwerij De Leckere wordt uitsluitend gebrouwen met gecertificeerde, biologisch geteelde grondstoffen. Met veel aandacht voor smaak en kwaliteit wordt er hard gewerkt om de positie van Nederlands eerste speciaalbierbrouwerij verder te versterken. Naast het 100% biologische pilsener worden er vele speciaalbieren gebrouwen en afgevuld op fles en fust.

Palm draagt kwaliteit en respect voor de Belgische biercultuur hoog in het vaandel. Beide zijn volop terug te vinden in hun streek- en speciaalbieren. Naast het alom bekende en vermaarde Speciale Palm (amberbier van hoge gisting), zijn daar: Palm Royale, Palm Sauvin, Palm Hop, Dobbele Palm, Steenbrugge Abdijbier (Blond, Dubbel, Tripel), Steenbrugge Wit, Abdij Bok, Rodenbach (Vlaams Bruin) en Boon (Gueuze, Kriek en Framboise).

Natuurlijk ontbreken ook DuvelLa Chouffe, De Koninck, Westmalle, Rochefort en een Guinness niet. Sterker nog: wij hebben ons aanbod afgestemd op de meest verwende bierliefhebber. Speciaalbiercafés en slijterijen behoren tot onze vaste afnemers en in samenspraak met hen houden wij ons bierassortiment gevarieerd en up-to-date. Ook speciaalbieren van kleine, ambachtelijke brouwerijen worden door ons steeds vaker geleverd én ondersteund; zoals bijvoorbeeld de bieren van Duits & Lauret (pure, karaktervolle bieren uit het Utrechtse Vleuten), Jopen (historisch bier uit Haarlem), St. Feuillien, MalheurJessenhofke, Lindemans, Troubadour, Broeder Jacob en Caracole.

 

Koffie & Thee

Wij schenken veel aandacht aan koffie & thee. Al vele jaren kennen wij een intensieve samenwerking met Dore Sip. Dore Sip levert een totaalassortiment bestaande uit: filterkoffie, fresh brew, vriesdroog, concentraat en bonen.

Voor klanten die een professioneel espressoconcept willen, werken wij samen met Paul Manetti. Met Azzurro by Manetti bieden wij een pure, perfecte espressokoffie, biologisch geteeld en met die typisch Noord-Italiaanse smaak. Het exclusieve concept reikt met kop & schotels, suikerzakjes en espressomachines veel verder dan de koffie alleen. Zo beschikken wij over alle expertise op het gebied van koffiesoorten en zetsystemen. De diverse koffiesoorten van Douwe Egberts maken ons aanbod compleet.

Op theegebied zijn wij al jarenlang succesvol met Celestial Seasonings, ‘America’s Favorite Herb Teas’. In 2010 hebben wij Bradley’s Tea aan ons assortiment toegevoegd. Onderscheidend door de piramide- en (glanzende) folie-envelopjes, waardoor de thee langer haar smaak en aroma bewaard en bovendien zeer gunstig geprijsd! Maar ook Pickwick ontbreekt niet in ons gamma.

 

Wijn

Een andere specialisatie vormt wijn. Reeds sinds 1967 is Drankenhandel Mulco vertrouwd met het leveren van kwaliteitswijnen. Ten gevolge van het plotselinge overlijden van Eddy de Vos in 2007, wordt sindsdien zijn uit 1982 daterende wijngroothandel 'Wijnalliance Vinovins', door ons onder de naam 'Vinovins Wijnen' voortgezet.

Naast eigen import van o.a. Château Tournefeuille - Pomerol en Saint-Émilion, werken wij nauw samen met gerenommeerde wijnimporteurs, waaronder: 

Hiernaast putten wij tevens uit de assortimenten van o.a. l'Exception Lenselink, Fourcroy Nederland en Oud, Reuchlin & Boelen welke ons wekelijks bevoorraden.

Zo bieden wij onze relaties een zeer ruime keuze uit uiteenlopende assortimenten van diverse producenten; varierend van klein tot groot en van basic tot prestigieus.

Kortom, wij hebben u op wijngebied te bieden:

  • Ongekend ruime keuze: meer dan 3.000 wijnen afkomstig van eigen import en gerenommeerde importeurs
  • Bestel- en logistiek gemak: alle wijnen in combinatie met uw overige dranken centraal bestellen en slechts één drankenleverancier aan uw deur
  • Minimale administratieve belasting: per levering één overzichtelijke factuur voor alle dranken
  • Centraal aanspreekpunt: één aanspreekpunt voor uw complete drankenassortiment
  • Kennis en objectiviteit: een gedegen opgeleide en onafhankelijke wijnadviseur tot uw beschikking
  • Training: gratis training van uw medewerkers om ze eigen te maken met uw wijnen in combinatie met uw gerechten
  • Gunstige prijsstelling: u profiteert van onze grootschalige inkoop

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, producent of wijn uit een specifiek gebied, laat ons dan het speurwerk verrichten. In vrijwel alle gevallen kunnen wij aan uw vraag voldoen. Het is tenslotte ons vak, maar bovenal doen wij het graag!

Overige producten

Qua alcoholvrije- en gedistilleerde dranken voeren wij in ons programma alle gerenommeerde merken en verpakkingen en werken wij nauw samen met Coca-Cola, Vrumona, Unilever (Lipton Ice), Spadel, Hero, FrieslandCampinaUnited Soft Drinks (AA Drink), Schulp, EarthWater, MaxXiumPernod-Ricard, Bacardi en Diageo.

Zoet- en zoutwaren leveren wij direct uit voorraad tegen zeer concurrerende prijzen. Met betrekking tot ijs- en snacks kennen wij een goede samenwerking met Ola en een lokale food-specialist. Assortiment (keuze), ondersteuning, kwaliteit en versheid zijn zo optimaal gewaarborgd.

Naast drank & food beschikken wij over diverse horecabenodigdheden, waaronder: glas- & aardewerk, disposables, papierwaren, reinigingsmiddelen, tap- & koelapparatuur en diverse horeca-benodigdheden.

 

Mocht een product van uw keuze onverhoopt niet in ons assortiment voorkomen, geen probleem, wij bestellen het graag voor u. In overleg nemen wij het zelfs speciaal voor u op voorraad. Niet voor niets staan wij als drankenspecialist garant voor: Keuze, Kwaliteit, Ondersteuning en Service.