Warsteiner schenkt plaatselijk ziekenhuis 4.000 liter desinfectiemiddel

In de huidige corona-crisis is de solidariteit in het Sauerland bijzonder groot. Zo heeft de Warsteiner bierbrouwer Cramer besloten het plaatselijke ziekenhuis Maria Hilf ongeveer 4.000 liter desinfectiemiddel gratis beschikbaar te stellen.

“Ik ben blij dat we afgelopen donderdag 26 maart al de eerste 200 liter van het zo dringend benodigde handdesinfectiemiddel dat voldoet aan de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO aan het ziekenhuis konden geven. En in de komende periode leveren we nog eens 3.800 liter”, aldus Peter Himmelsbach, directeur techniek van de groep Warstein.

De onderneming maakt intussen ook veel alcoholvrij bier. En dat heeft daarmee nog een positief neveneffect. De installatie waarin het alcohol uit het bier wordt gehaald, levert de familieonderneming jaarlijks ongeveer 400.000 liter hoogwaardige alcohol op. Dat is weer de grondstof van farmaceutische alcohol. Volgens directeur Himmelsbach kan daarmee tussen de 500.000 en 570.00 liter desinfectiemiddel worden geproduceerd.